Komuniti Penulis PTS

Komuniti Penulis PTS diwujudkan sebagai tempat para penulis bertemu bagi tujuan produktiviti karya dan membincangkan isu-isu serta berkongsi informasi berguna dalam dunia penulisan. Forum ini adalah projek komuniti dan bukanlah saluran rasmi korporat PTS.
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Bukan penulis boleh sertai sama?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wanzu



Number of posts : 1
Registration date : 2008-02-06

PostSubject: Bukan penulis boleh sertai sama?   Wed Feb 06, 2008 9:48 am

Salam,

Minta izin admin nak tanya, kalau bukan penulis PTS mahu sertai komuniti ni boleh tak? Contohnya macam saya ni la. afro
Back to top Go down
View user profile
dingin



Number of posts : 1
Registration date : 2008-02-06

PostSubject: Re: Bukan penulis boleh sertai sama?   Wed Feb 06, 2008 9:57 am

boleh

join je

eh, mcm aku pulak mod

ekeke Very Happy
Back to top Go down
View user profile
alifstyle

avatar

Number of posts : 2
Registration date : 2008-02-06

PostSubject: Re: Bukan penulis boleh sertai sama?   Wed Feb 06, 2008 11:58 am

Wanzu, bukan kau pun pernah berkarya dengan PTS dalam Remaja@PTSONE ke?
Muda-muda sudah lupa! Nak aku sekeh bagi kau ingat semula?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 17
Age : 36
Location : Melaka
Job/hobbies : Penulis Bebas
Registration date : 2008-01-29

PostSubject: Re: Bukan penulis boleh sertai sama?   Wed Feb 06, 2008 4:52 pm

Silakan-silakan!

Tidak ada halangan. Forum ini bagi keperluan menjana idea sesama kita dan menyelesaikan isu-isu berbangkit secara tidak formal. Terbuka kepada semua!
Back to top Go down
View user profile http://www.zamrimohamad.com
Amiene Rev

avatar

Male Number of posts : 6
Age : 34
Location : Kota Bharu / Johor Bahru
Job/hobbies : Martial Art, Gym, Sprinter, Archery, Bowling, Swimming, BBQ, Writing, Counselling, Reading, Travels
Registration date : 2008-02-07

PostSubject: Re: Bukan penulis boleh sertai sama?   Thu Feb 07, 2008 11:48 pm

wanzu wrote:
Salam,

Minta izin admin nak tanya, kalau bukan penulis PTS mahu sertai komuniti ni boleh tak? Contohnya macam saya ni la. afro

Salam,

WanZu, saya sangat suka kalau anda menyertai perbincangan di sini.
Back to top Go down
View user profile http://dukeamienerev.blogspot.com
zaki zainol



Male Number of posts : 1
Age : 37
Location : siti situ sana sini sinun
Registration date : 2008-03-13

PostSubject: Re: Bukan penulis boleh sertai sama?   Thu Mar 13, 2008 1:11 am

Yo!
Back to top Go down
View user profile http://slaywinter.blogspot.com
hafiz



Male Number of posts : 1
Age : 34
Location : penang
Registration date : 2008-07-22

PostSubject: Re: Bukan penulis boleh sertai sama?   Tue Jul 22, 2008 12:46 am

nak tanya skit, aku nie baru nak plan menulis buku rujukan sekolah untuk subjek teknologi kejuruteraan form 4 and 5.
subjek nie tak semua sekolah yang tawarkan katakan sasaran market aku nie tak la berapa besar mungkin dalam 5000 hingga 6000 pelajar seluruh semenanjung.

tapi setiap tahun pelajar baru akan masuk, makna nya aku akan ada lebih kurang 5000 buah buku dapat dijual dalam setahun.
berbaloi tak nak hasilkan buku tue...

aku tak pernak menulis lagi....
ader tak siapa2 sinie boleh bagi info nak mulakan penulisan....?

selalunya berapa banyak royalty yang dapat diterima untuk sebuah buku yang syarikat penerbitan bagi kat penulis?
Back to top Go down
View user profile http://universitipts.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Bukan penulis boleh sertai sama?   

Back to top Go down
 
Bukan penulis boleh sertai sama?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sama jumps to her death
» Anzo-sama dropping by
» Happy Birthday Admin-Sama!!!
» Kuchiyose Kuchiyose no Mi (Summon Summon Fruit)
» Ranmaru Kurosaki

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Penulis PTS :: Soalan lazim dan isu komuniti penulis.-
Jump to: